:  Volunteer Testimony
Sanja Marić je student Univerziteta u Sarajevu – Farmaceutski fakultet i u Y-Peer se priključila nakon što je istražujući ostale organizacije u Sarajevu i BiH, uvidjela da Y-Peer nudi najviše prilika za razvoj i napredovanje.
:  Međunarodni dan volontera - 5. decembar
Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1985. godine proglasila 5. decembar za Međunarodni dan volontera, kao podsećanje na dan kada je 1970. stvoren Program UN za volontere.
Ivana Zamučen:  Šta je karijera i zašto je bitno njome upravljati?
Riječ karijera upotrebljavamo svakodnevno, pa samim tim stičemo utisak da nam je ovaj pojam poznat i jasan. Ipak, mnogi ne znaju šta sve pojam karijera podrazumjeva i na šta se odnosi.
Elma Muratspahić:  PREDRASUDE
Skoro svi smo bar jednom u životu sudili ljudima na osnovu njihovog izgleda ili na osnovu njihovog postupka.
Amela Dzebo:  VOLONTIRANJE
"Volonterstvo (ili dobrovoljni rad) jedan je od kamena temeljaca civilnog društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude." (Opća deklaracija o volonterstvu).
Elma Muratspahić:  GRAFITI- umjetnost ili vandalizam?
Grad ih je pun, skoro da nema fasade u centru grada koja je „cijela“ i nije označena nekim grafitom. Možete o njima misliti što hoćete, ali oni su tu, oko nas i tjeraju nas na razmišljanje.
:  Svjetski dan stanovništva 2012
Svjetski dan stanovništva obilježava se svake godine 11. jula, a inicijativu je 1989. pokrenulo Vijeće Ujedinjenih naroda. Tog mjeseca 1987. svjetska populacija dostigla broj od pet milijardi ljudi.